28-2017      

Nieuws van uw hovenier

We zitten nu midden in de herfst Het wordt guurder, af en toe een storm en de avonden worden langer. De restanten van de herfstverkleuring zijn nog zichtbaar maar de natuur gaat al aardig in winterslaap.
In deze nieuwsbrief komen we terug op de aktie Hovenier Helpt! en is de tuin van de maand een bij-vriendelijke tuin in Warder.
Als plant van de maand de Schijnhulst en natuurlijk de spreuk van de maand.

Al met al weer veel leesplezier toegewenst!

Onze cashback aktie is een maand verlengt!

Wegens groot susces is de aktie nog een maand verlengt! Ook in november maakt u kans op tot  € 1000,00 cashback op uw factuur. U hoeft alleen een recentie te schrijven over ons, en u dingt mee naar deze prijs!

Plant van de maand: De Schijnhulst                    

De schijnhulst is door zijn mooie bladkleuren en bijzondere bladvorm een graag geziene plant in de tuin. En je kunt de meeste soorten ook nog eens in allerlei vormen knippen, van haag tot prachtige bol op een stam. Sommige soorten worden vooral gewaardeerd om hun bladkleur en andere vooral omdat ze mooie besjes dragen. Op de foto hierboven staat de Osmanthus heteropyllus purpureus.

De schijnhulst bloeit van september tot half november, met de geur die lijkt op Jasmijn en heel veel kleine witte bloempjes. Het is een goede bijen-plant en insekten lokker.

Uit eigen ervaring is het gebruiken van de kleurige takken van de schijnhulst niet geschikt om in kerststukjes te verwerken. De blaadjes valIen, in tegestelling tot de gewone hulst, heel snel uit!

Hij vraagt weinig onderhoud, is een gemiddelde groeier, redelijk tot goed winterhard en soms komen er in de herfst kleine, blauwzwarte vruchtjes.Hij houdt van een standplaats in volle zon of halfschaduw, doet het goed in vrijwel iedere bodem.

Hovenier Helpt!
Dit jaar hebben we twee projecten aangenomen waarbij door omstandigheden de mensen zelf de tuinwerkzaamheden niet zelf konden uitvoeren. 
Hier hebben we gehoplen door de beplanting in de tuin weer flink terug te snoeien,en te bemesten zodat de tuin een heelijke verwenbeurt heeft gehad. Door omstandigheden kon deze mevrouw het niet zelf meer.            
Het is hartverwarmend om te zien en te horen hoe blij iemand is die geholpen wordt!
In het tweede project dat we onder handen mochten nemen, is de kersenboom flink gesnoeid, hij had diverse jaren geen onderhoud meer gehad. Zo hebben we de vlinderstruik die erg uitgegroeid was, ook weer lekker teruggesnoeid.
Ook deze mevrouw was erg blij met onze hulp!
Project van de maand: "Bij"-vriendelijke tuin in Warder
Zoals u ziet op deze foto was de tuin flink verwildert,de vijver was helemaal dicht gegroeid. Er was weing spectakel meer in deze tuin.
Na het maken van een nieuw plan, waar de klant zijn goedkeuring over gaf, zijn we aan het werk gegaan en hebben wij alle beplanting en gazon verwijdert, de vijver is gedempt.
Er is 10 tot 15 cm nieuwe goede grond aangebracht. We hebben een grondmonster genomen en opgestuurd en aan de hand van die uitslag hebben we de bemesting toegepast.
Van de bomen die uit de tuin verwijdert zijn hebben we de takken hergebruikt, door die te verwerken als klimrekken voor de klimplanten. 
De tuin is hier net opgeplant, door de bodemverbeteraar en de goede meststoffen die in het advies van het bodemmonster stonden hier te gebruiken, slaat de beplanting zeer goed aan.
Na enkele maanden is de border al flink gegroeid, en de eerste bloemen lokken de bijen en vlinders al aan. Het gazon is mooi frisgroen.
Na het mooie voorjaar is de beplanting enorm gegroeid en sluiten ze mooi in elkaar aan. Het is een lust voor het oog. En krioelt het van de bijen en vlinders. Voor de klant, die hobbyimker is, is het volop genieten.
Spreuk van de maand: 

Goed gereedschap is het halve werk


Zonder goed gereedschap (hulpmiddelen) is het moeilijk een karwei goed te doen.
Als je de juiste middelen gebruikt wordt het karwei snel geklaard.

Wat biedt een TuinKeur-hovenier?

Voor meer informatie: tuinkeur.nl
Heeft u al eens gekeken op de site van hoveniernederland.nl?
Hier staan al 36 recenties waar we trost op zijn. 
Copyright © 2017 Steinz tuinen en groen, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u mailadres is opgenomen in onze database.

Our mailing address is:
Steinz tuinen en groen
Sportstraat 12
Koog aan de Zaan, 1541 JL
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by MailChimp